Tel.: +36 79 323 011
Mobil:+36 30 278 00 35

Sikerrel zárult a Tetrabbit Nyitott kapuk állatjóléti programjának első megmozdulása

A Tetrabbit 2010. március 11-én és 12-én  45 nyúlistállót nyitott meg a sajtó és az állatvédő szervezetek képviselői előtt, hogy bemutassa az integrációjában folyó szakmai munkát. Az egyedülálló kezdeményezés  a válságban is árbevételét növelni tudó magyar húsipari cég eredményeit demonstrálta. Bács-Kiskun és Pest megyében mintegy 20 000 anyát és szaporulatát tekinthették meg az érdeklődők a Tetrabbit haszonállat istállóiban.  A kezdeményezés célja az állatvédő szervezetekkel való párbeszéd elmélyítése volt.

A Nyitott kapuk program nyitányaként, 2010. március 10-én sajtótájékoztatón mutatták be a Magyarországon mindeddig ismeretlen Relax Rabbit állattartást Budapesten, mely elnyerte a svájci állatvédő szervezet, a KAGfreiland elismerését is. A Tetrabbit hosszas kíséretezéssel jutott el a természetközeli nyúltartás meghonosításához. A sajtótájékoztatón Dr. Süth Miklós élelmiszerlánc felügyeleti szakállamtitkár, országos főállatorvos, Dr. Kocsner Tibor élelmiszerlánc felügyeleti főosztályvezető, valamint Dr. Czerny Róbert állatvédelmi ombudsman is méltatták a magyar nyúltenyésztés újdonságát.

A Tetrabbit magas minőségű nyúlhúst exportál, többek között Németországba, Svájca, Olaszországba. Folyamatos feladatuk, hogy a legmagasabb vevői és fogyasztói minőségnek is megfeleljenek, nemcsak hazánkban, de szerte Európában. Magfán 8 istálló, Vaskúton 8 istálló, Kerekegyházán 10 istálló, Fülöpszálláson 6 istálló, Kartalon 5 istálló, Püspökhatvanban 4 istálló, Karcsán 4 istálló nyitotta ki kapuit a látogatók előtt.  Ennek a különösen sérülékeny állatfajnak a védelmében, vendégeit csak előzetes regisztráció alapján fogadta a Tetrabbit, betartva az auditáló szervezetek által is elfogadott szabályokat. A látogatók minden esetben  védőöltözetben, a kéz és a lábbelik fertőtlenítését követően tekintették meg a telepeket. A Relax Rabbit és a GGE nyúlistállók bemutatására közel 250 partnert, vevőt és állatvédőt hívott meg a Tetrabbit, köztük a Fehérkereszt Állatvédő Liga, a Noé Állatotthon Alapítvány, a Rex Kutyaotthon Alapítvány és a Veresegyházi Medveotthon képviselőit is.

2009-ben a magyar Tetrabbitnál mindösszesen 43 külsős, független tanúsító szervezetei által végzett  audit, vevői ellenőrzés zajlott. Emellett a belső felülvizsgálatok, a komoly szakmai munka már a programot megelőzően is folyamatos képet adtak arról, mit ért el a Tetrabbit Kft. az állatjólét és a vevői elvárások biztosításának terén.

A Nyitott kapuk program célja az, hogy a cég az érdeklődők még szélesebb körével ismertesse meg a munkáját és hogy látogatói a saját szemükkel győződhessenek meg az elért eredményekről.  A civil ellenőrzés fokozásával, minél több társadalmi szervezettel való együttműködés reményében a Tetrabbit Kft. szeretné, ha minél többen követnék példájukat és mutatnák be termelésüket az állatvédők, a civilek és a fogyasztók számára.

Termékeink

A nyúlhús finom, egészséges és változatosan elkészíthető. Tekintse meg az alábbiakban termékeinket részletesen.