Tel.: +36 79 323 011
Mobil:+36 30 278 00 35

Az Agrárminisztérium az Agrármarketing Centrum és a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács országos nyúlhús-fogyasztás népszerűsítő kampányt szervezett.

Bede Róbert mesterszakács

A nyúl hús fogyasztásösztönző sajtótájékoztatóját 2019.05.24-én, a MOM Park SPAR áruházában tartották, ahol beszédet mondott dr. Feldman Zsolt Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára. „A megnyitó és sajtótájékoztató helyszínén Bede Róbert mesterszakács készített ízletes nyúlételeket az érdeklődök számára. A promóció során, több helyszínen tartottak látványfőzést és kóstoltatást, melynek célja, hogy minél több magyar fogyasztó megismerje a nyúlhús előnyeit és elkészítésének igen változatos módjait.

Az immár harmadik éve megrendezett promóció célja, hogy növekedjen a jelenleg mindössze 1-2 százalékos belföldi nyúlhús fogyasztás, s hogy ez a fehérjében gazdag húsféle legyen része a mindennapi étkezésnek is. Először 2017-ben népszerűsítette közös kampánnyal a nyúlhús fogyasztását a szaktárca, a Nyúl Terméktanács és az Agrármarketing Centrum.

Ma már minden nagyobb áruházláncban megtalálható ez a tápanyagokban és fehérjében gazdag húsféle, ami a korábbi kampányok pozitív hatásainak köszönhetően egyre népszerűbb a hazai fogyasztók körében. A szakemberek szerint még mindig nem eléggé, pedig exportnagyhatalomnak is számítunk: a kiváló minőségű magyar nyúlhús mintegy 90 százaléka többek között Németország, Svájc, Olaszország, Spanyolország, Románia, Hollandia hűtőpultjaiba és éttermeibe kerül.

“Magyarország kiváló minőségű nyúlhúst állít elő, amely Európa szerte igen keresett alapanyag” – mondta dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára. Ennek a húsfélének a magyar gasztronómiában is helye van, ezért az Agrárminisztérium célja, hogy minél többen ismerjék és fogyasszák ezt a rendkívüli élettani hatású élelmiszert.

dr. Feldman Zsolt

Köszönjük a fotókat a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnak

Termékeink

A nyúlhús finom, egészséges és változatosan elkészíthető. Tekintse meg az alábbiakban termékeinket részletesen.