CégünkrőlCélkitűzéseinkTermékeinkAjánlatainkÁllatjólétReceptekSajtóHírekMagazinLetöltésekElérhetőség
Magyar Deutsch English Русский
TermékekReceptek

Miért ajánlott a házinyúlhús fogyasztása

MIÉRT AJÁNLOTT A HÁZINYÚLHÚS FOGYASZTÁSA?

A magyar lakosság számára kevésbé ismert a házinyúl húsa, ezért elenyésző részét teszi ki a hazai húsfogyasztásnak.

Nem is gondolnánk, hogy kedvező energia- és tápanyag-összetételének köszönhetően mennyire kívánatos lenne a fogyasztása. Energiatartalma alacsony, így ajánlott fogyni vágyóknak. Jelentős a fehérjetartalma és kedvező az aminosav-összetétele, ezért kiválóan alkalmas a fejlődésben lévő gyermekek, illetve sportolók számára. Alacsony zsír- és koleszterintartalma, optimális zsírsavösszetétele révén beilleszthető a szív- és érrendszeri betegek étrendjébe. Ideális várandós kismamák, illetve vérszegény betegek számára, mivel a többi húshoz hasonlóan jelentős forrása
a B-vitamin-csoport tagjainak, így a B12-vitaminnak, valamint kiváló vasforrás. Könnyen emészthető, allergizáló hatása nem ismert.

Az OÉTI-ben történt vizsgálatok alapján a házinyúl húsa ajánlható az egészséges étrend részeként. Nem szabad azonban megfeledkeznünk az ételkészítés módjáról sem. Mértékletesen sózva, megfelelő fűszerekkel (pl.: tárkonnyal, rozmaringgal, fokhagymával) és zöldségekkel, főzve, kevés olajon párolva, zsírszegényen sütve ízletes és egészséges ételek alapja.

A modern háziasszonyok egyre szívesebben vásárolnak „konyhakész" húsrészeket. Felgyorsult életvitelünk indokolja a darabolt és csomagolt nyúlhús konyhai alkalmazását, az áruházláncok pedig lehetővé teszik a beszerzését.

Dánielné Rózsa Ágnes
dietetikus

 
Cégünkről - Célkitűzéseink - Ajánlataink - Állatjólét - Receptek - Letöltések - Partnereink
©Tetrabbit.hu | minden jog fenntartva