Tel.: +36 79 323 011
Mobil:+36 30 278 00 35

Modern, természet közeli nyúltartás módszerével mutatkozik be a Tetrabbit a „Nyitott kapuk” program keretében. A program az állatjóléti szempontokat integráló, nyugat- európai technológiát meghonosító Relax Rabbit nyúltelepeket és a Tetrabbit német állatjóléti auditon (GGE) sikeresen szerepelt telepeit ismerteti meg a nagyközönséggel. Egyben népszerűsíti a kiváló minőségű, magas fehérje, ám alacsony zsír, és koleszterin tartalmú magyar nyúlhúst.
2010. március 10-én mutatkozott be a főként külföldi nyúlhús fogyasztókat kiszolgáló Tetrabbit, az FVM szakállamtitkárának és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek támogatásával. A sajtótájékoztatón Dr. Süth Miklós élelmiszerlánc felügyeleti szakállamtitkár, országos főállatorvos, Dr. Kocsner Tibor élelmiszerlánc felügyeleti főosztályvezető, Dr. Czerny Róbert állatvédelmi ombudsman és a Tetrabbit tulajdonosai mutatták be a nyúltartás állatjóléti szempontját.

A Relax Rabbit telepeket üzemeltető Tetrabbit Kft. tulajdonosai közel 20 éve foglalkoznak nyúltenyésztéssel. Bevezették a Hycole hibridet és nyugat-európai csúcstechnológiát jelentő telepeket létesítettek hazánkban, s Európa több országában, majd 2008 őszétől a bajai nyúlvágóhíd is az irányításuk alá került. Mára a hazai nyúlállomány 65%-át nevelik. Innovatív és a maximális minőségre törekvő cégfilozófiájuk eredménye az a növekedés, mely a válság éveiben is töretlen maradt.

A Tetrabbit modern állatjólléti nyúltenyésztést honosított meg hazánkban, melynek mottója Jean-Jacques Rousseau után „Vissza a természethez”. A hizlalás során a Relax Rabbit telepeken elhagyják a megszokott ketrecet, helyette istállóban, szalmán, faforgácson, szénával, sárgarépával, káposztával és a kiváló minőségű biológiailag teljes értékű természetes takarmányokkal etetik a nyulakat.

A Relax Rabbit termékeket a vevők igényei hívták életre, melyeket a Tetrabbit valósított meg. Dr. Süth Miklós élelmiszerlánc felügyeleti szakállamtitkár, országos főállatorvos hangsúlyozta, hogy „a Relax Rabbit termékek kiválóan példázzák a fogyasztóvédelemnek azt a törekvését, hogy olyan termékek kerüljenek az üzletek polcaira, melyek megfelelnek a vevő szükségleteinek. Ez olyan eredmény mely nemzetközi viszonylatban is példaértékű, egyben követendő is”. Hozzátette, hogy „az élelmiszerek erős hatással vannak egészségünkre és értékelte, hogy a Relax Rabbit termékek minőségi garanciát képviselnek: márkavédjeggyel rendelkeznek, csomagolásukon minden esetben megtalálható az istálló neve és a termelő arcképe, aki aláírásával is garantálja az előírások betartását.”

A hazai haszonállattartásban 2009-ben készült el, és 2010. január 1-től hatályos az állatvédelemnek az a törvényi szabályzása a nyúltenyésztés területén, mely illeszkedik a nyugat-európai országok elvárásaihoz. Dr. Kocsner Tibor élelmiszerlánc felügyeleti főosztályvezető azt is elmondta, hogy „a Relax Rabbit minőségpolitikája ezen messze túlmutat, és a minőséget, az állattartás és a feldolgozás során a törvényes előírásoknál jóval magasabb szinten garantálja”. Kiemelte, hogy a minőségi garanciát a hatósági és civil szervezetekkel folytatott folyamatos párbeszéd garantálja.

A Tetrabbit a szükséges állatjólléti és élelmiszer biztonsági ellenőrzéseket külső, független szervezetekkel együtt végzi. 2009-ben 43 független audit sikerével, az elmúlt évek munkájával és fejlesztéseivel mára meggyőzték és maguk mellé állították a civil szervezeteket is. A Fehérkereszt Állatvédő Liga képviseletében Dr. Czerny Róbert állatvédelmi ombudsman beszélt arról, hogy a folyamatos egyeztetések és az állatvédelmi szempontok integrálásával a Relax Rabbit olyan állattartási modellt alkotott meg, melyet az állatvédelem is támogat Magyarországon.

A tájékoztatón megjelent a Rex Kutyaotthon Alapítvány, s a Veresegyházi Medveotthon képviselői, de meghívót kapott a Noé Állatotthon Alapítvány is. A civil ellenőrzés fokozásával, minél több társadalmi szervezettel való együttműködés reményében a Tetrabbit Kft szeretné, ha minél többen követnék példájukat, s mutatnák be termelésüket.

Ennek keretében a Tetrabbit Kft március 11-12-én termelésének 50%-át jelentő, 46 istállót nyit ki a sajtó és a civil szervezetek képviselői előtt, hogy ott saját szemükkel is ellenőrizhessék azt a munkát, melyről a tájékoztatón beszámoltak.

Termékeink

A nyúlhús finom, egészséges és változatosan elkészíthető. Tekintse meg az alábbiakban termékeinket részletesen.